Socialt engagemang

Vänerparken deltar i evenemang som kommunen och föreningslivet anordnar till trevnad för sina invånare. Vid dessa tillfällen deltar Vänerparken med såväl närvaro som sponsring. Vi är övertygade om att vårt engagemang skapar såväl trivsel som uppskattning och goodwill hos evenemangens besökare.

Vattenfestival

Vänerparken stöttar även Aqua Blå som är en vatten och visfestival. Aqua Blå är Vänersborgs största och mycket omtyckta festival, en folkfest som varje år lockar upp mot 25 000 besökare. Under tre dagar i början av juni fylls staden med massor av människor, musik, utställare, aktiviteter, barnunderhållning, tävlingar, uppvisningar, mat & dryck och mycket mer och där har vi valt att synas!

Musiktävling

Vänerparken Förvaltning stöttar varje år Polstjärnepriset som är en tävling för unga musiker från 14 till 18 år. Första året den genomfördes var 2007. Tävlingen arrangeras av Vänersborgs Kommun och är öppen för deltagare från Sverige. Syftet med Polstjärnepriset är att lyfta fram den klassiska musiken och dess instrument. Varje år är det delfinal i Vänersborg. Läs mer om Polstjärnepriset. 

Elitseriebandy

Vänerparken Förvaltning stöttar IFK Vänersborg och är en av huvudsponsorerna till klubben. Klubben jobbar brett från ”Skridskokul” för barn från 3 år och ända upp till elitseriespel. Vi har vår logo centralt på matchdräkten, uppvärmningsoverall samt träningströja. IFK Vänersborg spel får allt större massmedial bevakning både i riks och lokalpress.